| Koníci | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
Biggi
Moderátor
|
|
Zaslal: 23.10.2007 20:05 |
|
|
|
|
Je to uz nejaky cas co nestastne uhynul tento konik( Cieszymir) Myslim ze uz pomaly diskusie o tyrani a netyrani utichli, kazdy setri sili na buduci rok. Kto si mysli ze dostihy su tyranie, nech si precita tento clanok a mozno pochopi: http://skultetyova.blog.sme.sk/c/62402/Cesta-smrti.html a toto sa deje denne, a vsetci mlcia. To nie je tyranie? Proti tomuto je Taxis nic. A este jeden nazor odbornika, ktory uz zachranil desiatky koni urcenych na maso:
Nemyslím si, že by boli dostihové kone týrané, ak sú v kvalitnom tréningu a dostatočne živené na dosiahnutie výkonu. Neviem ako teraz, ale v minulosti, ešte za totáča sa prestárle kone po zenite v niektorých prípadoch doslova posielali na smrť do "posledného" dostihu. Boli vysoko poistené a jedna z možností ako získať zaňho peniaze bol úraz na dráhe. Myslím si však, že v dnešnej dobe sa už nič také nerobí. Niekedy je dostih ku koňovi krutý, ale je to daň za šport. To isté sa môže stať hociktorému športovcovi a nikto pre to extrémne športy nezakazuje.
Kone v dnešnej dobe sú pripravované na svoj výkon veľmi dôsledne, pretože sa tam točí neporovnateľne viac peňazí ako v minulosti. Stačí však malá nepozornosť, alebo blbá náhoda, ktorá znamená koniec.
Keby kone končili len takýmto spôsobom...
|
|
|
| | |
|
| | |
Rimes
|
|
|
Zaslal: 24.10.2007 22:57 |
|
|
|
|
Mno ohledně transportů koní tedy souhlasím s Wox...kdyby byli politici co nač, tak už to dávno zakážou...
Jinak nevím, jak to bylo myšleno s dostihy, zda to považujete za týrání nebo ne...
Podle mě je dostihový sport jako každý jiný...Jak řekla Biggi, koně mají výbornou stravu, péči, trénink...Pokud by nebyly dostihy, koně by měli o několik hodně procent, menší využití, tím pádem by o ně nebyl ani takový zájem, jako je např. zakládání jezdeckých klubů ap. tím pádem by také většina koní měla velkou šanci, že se s nima bude kšeftovat pro maso...V mém okolí se pohybují dva takoví lidé, kteří si pod záminkou od vás koupí koníka, o kterém doufáte, že si v klidu dožije stáří někde na pastve, mezi ostaními koňmi a oni ho nakonec prodají na maso...Hodně lidí už se tak spálilo.
Známý měl páru tažných koní, Sylvu a Rockyho. Překupník si je koupil spolu, že je bude v tahu i nadále využívat. Jenže my jsme si chtěli kobylu kopit, protože jsme ji dobře znali a taky na ní jezdily děcka...Mno a nakonec jsme zjistili, že valach šel na maso hned a kobyla dala jedno hříbě a poslali ji zrovna do Polska...Ten chlap ani neměl nějaké výčitky nám to prostě jen tak říct, že ,,naše" Sylva už je po smrti a někde si na ní někdo pochutnává... Fakt se mi tihle lidi a tyhle věci hnusí!
Takhle jsme si chodívali s koníkama ven, já na Nickovi a holky na kobylkách. Ta druhá je právě zmiňovaná Sylva.
A ta bělka je Quinnea. Obě se osvědčili jako dobré učitelky. Quinnea už také bohužel nežije, ale byla skvělá parkuračka,
odskákala s přehledem stupeň "T".
A ještě jednou Sylvinka, tentokrát na svatbě mého nynějšího přítele. Byla koníkem pro vše, vždy na ni byl spoleh.
|
|
|
| | |
Rimes
|
|
|
Zaslal: 9.11.2007 20:37 |
|
|
|
|
Všel: Mno musím uznat, že tenhle koník je exteriérově moc hezký, hlavně vraníci...akorát teda co jim vytýkám tak je postoj a chod...Ale k tomu byli vyšlechtěni, tak to k nim samozřejmě patří no... jinak velmi hezcí
|
|
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 10.11.2007 13:45 |
|
|
|
|
|
|
|
| | |
Jeanne
|
|
Zaslal: 19.12.2007 20:08 |
|
|
|
|
Tak pokud chcete kvanta fotek koní, tak neváhejte navštívit moje internetové galerie jeannej.rajce.net
Najdete tu nejen koně, ale také fotky z koncertů mé nejoblíbenější kapelky Budu ráda, když se kouknete
Všelka: Jojo, Tenessáky mám taky moc ráda, ale celkem mi vadí ten styl, jakým se k těmto koním lidé chovají- Nechávají přerůstat kopyta a podkovávají je příliš těžkými podkovami, popř. i dávají řetězy kolem spěnek jako závaží, aby měli koně výraznější akci. A z těch pák, na kterých je jezdí, mi občas naskakuje husí kůže
|
|
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 16.1.2008 1:43 |
|
|
|
|
|
|
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 8.2.2008 13:32 |
|
|
|
|
|
|
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 3.5.2008 0:37 |
|
|
|
|
|
|
Rimes
|
|
|
Zaslal: 13.9.2008 23:43 |
|
|
|
|
Všem se omlouvám, dlouho jsem tady s tímto tématem nepohnula, ale jelikož mám stále více povinností a o to míň času, tak bohužel nestíhám. Budu se snažit toto téma zase trošičku rozproudit. A jelikož se blíží další ročník Velké pardubické, tak myslim, že bude o čem psát a diskutovat.
|
|
|
| | |
|
| | |
Všelicos
Administrátor
|
|
Zaslal: 19.9.2008 13:57 |
|
|
|
|
Biggi: Ten je opravdu krásný ^^
Jéé, já našla hříbátko Afleeta Alexe! To je krásný! No není to podoba?
A má dokonce i svou figurku, se picnu XD
A tohle jsem vůbec nevěděla
Afleet Alex, breed: Thoroughbred, recommended age: 8 and Up, description: An �ugly duckling� colt, he was born to a mare that didn�t produce milk. The little bay was bottle-fed by his breeder�s 9-year-old daughter. Named for his owners' children � all named Alex � Afleet Alex's owners also pledged some of his earnings to Alex's Lemonade Stand, founded by young cancer victim Alexandra Scott. Though his Triple Crown hopes were thwarted by traffic in the Kentucky Derby, where he finished third, it was his stunning victory in Maryland's Preakness Stakes that revealed the depth of Alex's determination. As he flew around the turn in pursuit of the leader he almost fell, nearly unseating jockey Jeremy Rose. Alex�s grit and agility � combined with Rose�s balance and horsemanship � prevailed. As the racing world watched in amazement, the game 3-year-old recovered to win by a widening 4 � lengths. A resounding triumph in New York�s Belmont Stakes guaranteed Alex�s place in history.
|
_________________ In Peace, Vigilance. In War, Victory. In Death, Sacrifice.
|
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 19.9.2008 14:01 |
|
|
|
|
|
|
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 19.9.2008 14:16 |
|
|
|
|
|
|
Rimes
|
|
|
Zaslal: 19.9.2008 19:10 |
|
|
|
|
Vidim že téma se nám opět zase trochu rozběhlo...to je fajn...
Tak by mne zajímalo zda Pepík Váňa senior letos pojede Velkou pardubickou...moc se o ní ještě nemluví a to už pomalu klepe na dveře...
|
|
|
| | |
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 20.9.2008 13:38 |
|
|
|
|
Biggi napsal: | Rimes: preo by nemal, ved vyhral 3 kvalifikaciu s Juventusom a ma tam dost koni aby sa uslo aj jemu, a ak si dobre spominal tak pr
i poslednej kvalde kde vyhral jeho Pocci, sa vyjadril ze by rad siel ak bude zdravy a nic sa dovtedy nestane.
Zas sa ozyvaju hlasy ktore nazyvaju Velku Pardubicku tyranim koni, ale asi nevedia ako vyzera take tyranie koni, staci pozriet napr. toto http://www.youtube.com/watch?v=QqXA55N0pOY&NR=1 a potom porovnavat. Je to hnus a najhorsie je ze je to uplne legalne, zatial co dostihovy kon ma velky box, prvotriedne krmivo a osetrovatelov, velky vybeh a zivot jak v bavlnke, a tito chudaci konici to maju zratane uz pri narodeny |
Podobné argumenty se mi nelíbí to je, jako kdyby nějaký fanatický příznivce delfinárií ukázal video s japonským vražděním delfínů a pak říkal, že i v nějakém příšerném zařízení o rozměrech 8 x 1,5 m (a že taková delfinária bohužel jsou) se mají delfíni lépe. Možná ano... ale obojí je přece špatné.
(čímž neodsuzuji všechny marinelandy, některé jsou velmi kvalitní)
Když někomu uřežu zaživa nohu, je to mučení a týrání když ho budu ,,pouze" škrábat žiletkou, je to sice mírnější, ale rovněž týrání
Takže známé převozy koní z Polska do Itálie, které měly být mimochodem, dávno buď zakázány, nebo alespoň pod větším dohledem, jsou beze sporu mučení, ale to nic nemění na mém názoru, že Velká Pardubická je zábava pro lidi, kterým nevadí pořádat a sledovat podnik, kde se automaticky počítá se smrtí hlavních účinkujících.
Klidně na mě ječte nenávidím VP od doby, co mi bylo tak šest a dívala jsem se s otcem - jeden koník upadl přes překážku, zůstal ležet na zádech a jen se smutně třepal... vykuleně jsem se ptala otce, co se mu stalo a on s klidem řekl, že si ten koníček zlomil vaz a že ho odstřelí. Pamatuji si, jak strašně jsem to ořvala, měla jsem z toho pěkný trauma v tomhle objektivní nebudu, roky tu scénu pořád vidím před očima a Pardubickou nenávidím.
A když přečtu, kolik koní se na VP zabije, je mi z toho zle... Vy říkáte, že jsou k tomu ti koně vychovávaní a nevadí jim to... nu, tak ne, no já se v koních nevyznám, říkám jen svůj názor naprostého laika.
Když jste tu znalci... jaká je úmrtnost koní při military, prosím?
|
|
|
| | |
Biggi
Moderátor
|
|
Zaslal: 20.9.2008 17:33 |
|
|
|
|
Wox: zas ty? ako inak, vzdy na opacnej strane.
Klidně na mě ječte Smile nenávidím VP od doby, co mi bylo tak šest a dívala jsem se s otcem - jeden koník upadl přes překážku, zůstal ležet na zádech a jen se smutně třepal... vykuleně jsem se ptala otce, co se mu stalo a on s klidem řekl, že si ten koníček zlomil vaz a že ho odstřelí. Pamatuji si, jak strašně jsem to ořvala, měla jsem z toho pěkný trauma Smile v tomhle objektivní nebudu, roky tu scénu pořád vidím před očima a Pardubickou nenávidím.
No ja som tiez v detstve videla nejaky dokument kde sa nejake selmy vrhli na zebru a krasne ju rozkmasali za jej zufaleho erzania, odvtedy dokumenty z africkej divociny nekukam.
Tu blizko mame jeden utulok, mozes kuknut na www.utulokdca.sk su tam aj kone co zachranili pred jatkami, stare kobyli o sa uz nehodia ako chovne a pod, ten majitel sauz konom venuje roky a tiez vie o je to tyranie, ale o dostihoch si to nemysli. A ktore kone sa podla teba maju lepsie ako tieto zavodne?
1. kone na ucely podnikania, konska turistika, kde makaju 7 dni v tyzdni cez sezonu, kedze to moc nevynasa tak su v biednyh podmienkach, uz ich par skoncilo v utulku, vyziabnute, kost a koža, a hlavne psychycky znicene, lebo na nich jazdi kazdy kto si zaplati, nemusi ani vediet jazdit. Nehody typu ze konik nabehne na jamu a zlomi si nohu alebo sa splasi, zhodi jazdca a vleti pod auto sa stavaju.
2.tazne a pracovne kone, ktore este niekde v lazoch a na samotach pouzivaju na oranie a na zvazanie dreva z hor, majitel si ich kupi na pracu a ked konik nevladze alebo je chory, stary, tak putuje za bitunok, aby aspon nejake prahy dostal majitel na dalsieho.
3. kone vazne bohatych ludi, ktore kupia si pre radost a nevyuzivaju ich na pracu, ale pre svoj relax, ale maju cca 15tis. mesacne. (tieto jedine sa podla mna maju lepsie ako tie dostihove, ale takych ludi je malo co si to mozu dovolit)
4. kone vo volnej prirode( tu u nas a u vas asi tazko) ktore si ziju ako chcu a jediny nepriatel je clovek alebo predator.
Mnoho trenerov koni by ti dosvedcilo ze mali kone pre ktore bolo pretekanie sa zabavou a radostou, ked boli v boxe pocas zimy su mrzute a smutne, ale akonahle sa dostanu na oval tak oziju a robi im radost sa pretekat a hlavne vitazit a ovacie davu si vychutnavaju. Nemam presne cisla, ale nemyslim si ze zahynie viac koni na prekazkach ako vo vybehu a na koliku.
Mna dost zarazila sprava po poslednyc dostihoch:
Smutnou cestu z pražských dostihů má za sebou trenér Pavel Tůma. Oba jeho svěřenci, kteří nastoupili do vrcholu nedělního odpoledne v Praze na proutěných překážkách, totiž utrpěli vážná zranění, a zatímco Malcolm musel bohužel být utracen, Mildred má za sebou náročnou operaci na brněnské klinice a momentálně není jasné, zda se ji podaří zachránit alespoň pro využití v chovu anglického plnokrevníka. Ani jeden z koní se přitom nezranil při skocích, které oba absolvovali bez problémů.
Tie dostihy som sledovala a ziadny pad ani zrazku som nepostrehla, proste bola v trave nejaka jama a konik tam skocil, ale to sa mu moze stat kdekolvek, i v lese, na luke alebo na dostih. drahe.
|
|
|
| | |
|
| | |
Biggi
Moderátor
|
|
Zaslal: 20.9.2008 17:58 |
|
|
|
|
No v poslednej dobe( okrem minuleho roka, kde to podla mojho laikeho pohladu spackal zokej a zapricil smrt 2 koni) je ich malinko, i vdaka odporcom najslavnejsej prekazky Taxisu, ktoru zmensili. Tu mas odpoved http://nienna.blog.cz/0802/smutnejsia-stranka-velkej-pardubickej kde mozes vidiet ze je to uz lepsie, ale i tak nechapem ten dovod umrtia ze uplne vycerpanie, to je hlupost majitela alebo zokeja, ktory musi vidiet ze ten kon na to nema, i napriek tomu ho tam posle alebo ako zokej ho zenie a mlati, to by som trestala nie len odnatim licencie na 2 dni ako to je teraz, ale zakazom cinnosti.
Mne sa dostihy pacia hlavne kvoli krase koni v pohybe, rychlosti a skoku cez prekazku, ale tiez si rada sadnem niekde v blizkosti utulku kde sa koniky volne pasu a behaju a dokazem ich sledovat cele hodiny, popripade ak sa odvazim priblizit s jablkom v ruke tak aj pohladkat a ponuknut
Kazda takato smrt v priamom prenose ma boli,i po dostihoch sledujem spravy ci to vsetci prezili v zdravi ale viem ze tie koniku su slachtene a pripustane za velke prachy len kvoli tomu aby sa narodil velky sampion, bez dostihov by ani neboli, lebo arabsky plnokrvnik je velmi nachylny na zranenie a zdravie a zbohatlici si radsej kupia odolnejsieho polokrvnika alebo kona bez papierov, nepotrebuju super rodokmen.
|
|
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 20.9.2008 18:21 |
|
|
|
|
to je hrozný... zdá se mi, že toho spíš přibývá
1991 Pauza Taxisov príkop zlomený väz - možná toho jsem viděla, když umřel chudinka
Mám koně v oblibě, ačkoliv na nich nerada jezdím... ale líbí se mi jejich pohyb, hlava, tělo, hříva a ocas... i oči a hebká tlamička. I proto nemohu vidět VP, byla bych na prášky, že přede mnou nějaký umře... Koneckonců se mi ani moc nelíbí, že sport, kde dochází poměrně často k úmrtí koně, vysílá televize...
Co se mi líbilo, byla ta soutěž military, sledovala jsem ji na loňské olympiáda. Ale pokud mi někdo řekne, že na ní také často umírají koně, dívat se nebudu...
Není rozkošný? :aww:
http://tn3-2.deviantart.com/fs11/300W/i/2006/260/d/7/Pantomime_horse_by_m4g1c4.jpg
|
|
Všelicos
Administrátor
|
|
Zaslal: 10.10.2008 19:04 |
|
|
|
|
|
_________________ In Peace, Vigilance. In War, Victory. In Death, Sacrifice.
|
|
| | |
|
| | |
Rimes
|
|
|
Zaslal: 12.10.2008 15:50 |
|
|
|
|
Rok zase utekl jako voda a opět vyhrála Velkou pardubickou bělka Sixteen. Proběhla cílem jako druhá, ale první Amant Gris byl diskvalifikován vinou svého jezdce když spletl kurz dostihu. Druhý tedy skončil Hirsch, třetí Josef Váňa s Juventusem. I když tvrdil, že to je jeho polslední start ve Velké, myslím, že příští rok opět neodolá a do tohoto dostihu vyrazí.
Italská hvězda Fatal Mac, který byl považován také za favorita, bohužel na naše koně v tomto dostihu opravdu neměl. Těžké skoky a rychlé tempo neakceptoval a před koncem dostihu byl zadržen.
Jediným smutným bodem byl asi fakt, že kůň Klip si po pádu přivodil tak těžké zranění, že následně musel být utracen.
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
|
|
|
|