Ohodnoťte tento pilotní film (známkou jako ve škole) |
1 |
|
77% |
[ 41 ] |
2 |
|
5% |
[ 3 ] |
3 |
|
1% |
[ 1 ] |
4 |
|
1% |
[ 1 ] |
5 |
|
13% |
[ 7 ] |
|
Celkem hlasů : 53 |
|
| Na život a na smrt (Auf Leben und Tod) | |
|
| | |
|
| | |
Všelicos
Administrátor
|
|
Zaslal: 6.11.2007 20:45 |
|
|
|
|
Dávám za 1*.
Skvělý, vychytaný děj, Andrea mi tam byla nesympatická, Tom tam byl super a Semir, sedící na mostě s fotkou, mne dojal... stejně jako konec, kde je s Chrisem. Chris mne překvapil, je mi docela sympatický...
Poprava koně byla drsná, ale co, no... děje se to
Nejlepší však je, že mi tímto odstartovala super série, kde je snad v každém díle alespoň na vteřinku Hartmutt... a tady luxusně zahájil
Prostě super díl.
|
_________________ In Peace, Vigilance. In War, Victory. In Death, Sacrifice.
|
|
| | |
Janča
Administrátor
|
|
Zaslal: 6.11.2007 20:54 |
|
|
|
|
Vicemene souhlasim s Alim. Doposud nejsmutnejsim dilem pro me bylo umrti Andreho, ale mozna i prvni odchod Toma. Ale tady ten dil predcil obedve udalosti, takze pro me taktez nejsmutnejsi dil.
Ja uz jsem tu jednou hodnoceni psala, presne si ho nepamatuju. Jenom vim, ze me zaujalo, jak rychle jsem pri tom dile zapomnela, ze Tom zemrel. Pripomnely mi to jenom kratsi sceny, kdy Semir se prochazel po zeleznicnim moste nebo konecna scena na hrbitove. Pro nekoho dobre, pro me trochu spatne.
Natocen tento dil byl dobre, ale me se nejvice libila prvni cast Kobry. To byla takova ta typicka Kobra, kterou mam tolik rada. Samozrejme az do Tomovy smrti. Pak uz mi to pripominalo nejaky akcni film, kde jde humor stranou. Ale nejde se divit.
Uz kvuli vyznamnosti dilu, deji...vlastne ani moc nejde vytknout 1.
Jenom mensi dodatek: urcite to neni muj nejoblibenejsi dil a mnohem radeji se podivam na Pekelnou jizdu, Stvanici nebo na Navrat
|
|
|
| | |
|
| | |
Biggi
Moderátor
|
|
Zaslal: 7.11.2007 20:35 |
|
|
|
|
Tak ja som videla uz 3x, ale raz v zrozumitelnom jazyku a hodnotim za 1, i ked Tomova smrt ma mrzi, ale inak to neslo, ked chceme aby kobra pokracovala. Film bol dost napinavy, od zaciatku do konca som sa nemohla odtrhnut, pacilo sa mi ako stal Semir proti Chrisovi, pekne zahral tu nenavist i zial nad stratou kamarata Nahanacku Ferrari proti BMW som si vychutnala, bola to krasa. Zas na druhej strane scena s konikom ma sokovala, aj dovod preco musel umriet, asi chceli ukazat silu a nadvladu toho zaporaka(uz neviem ani ako sa volal) I ked som bola rozhodnuta ze po smrti Toma prestanem kobru pozerat, tento pilotny film ma prinutil zmenit nazor Takze hura do dalsich casti
|
|
|
| | |
Rimes
|
|
|
Zaslal: 8.11.2007 21:24 |
|
|
|
|
I přes Tomovu smrt musím tomuhle dílu dát za 1...byl skvěle vychytaný děj a výborný nástup gedeona do akce atp.
|
|
|
| | |
|
| | |
e.krejcova
|
|
|
Zaslal: 19.4.2008 15:32 |
|
|
|
|
Dneska jsem viděla Volejte Novu a říkali tam že budou od pondělka dávat nové díly Kobrý 11 taky jsem viděla ukázky je to opravdu moc smutné že už tam Tom nebude Semir a Tom si myslím byli víc než kolegové ale také velmi dobří přátelé a je škoda,že už tam nebude Chápu Reného ,že už asi je unavený,ale bude všem chybět i když Gedeon je sypatický viděla jsem ho v seriálu Komisař Rex kde byl fakt výborný,ale zatím je to takové nezvyklé vidět Semira vedle někoho jiného než Toma ale možná si budou ti dva rozmumět. Já jen doufám,že Semir tam zůstane a né jak jsem četla od nějakého toho sýčka který věštil,že odejde tak to by už nebyla Kobra 11 no řekněte sami jak by se vám to líbilo. Mě teda ne.
|
|
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 21.4.2008 20:08 |
|
|
|
|
Za pět. Celý týden mi to kazilo náladu. A ještě týden bude.
|
|
Božena Loupancová
Moderátor
|
|
Zaslal: 21.4.2008 20:10 |
|
|
|
|
Ahoj- tak musím říct, že když je díl dabovaný, je to pro mě úplně jiný pcit. Na život a na smrt jsem viděla už na RTL, ale teď mě to docela dostalo, no a někteří členové naší rodiny to nervově neunesli a museli odejít od obrazovky.Jinak škoda, že to nedávali celý. Tak zase za týden.
|
|
|
| | |
|
| | |
Aleš Vaněk
Administrátor
|
|
Zaslal: 21.4.2008 20:31 |
|
|
|
|
Musim se opakovat, ale tohle byl suverene nejsmutnejsi a nejdrsnejsi dil. Napeti zde bylo nekolikanasobne vyssi, nez jsme asi zvykli. A tohle vsechno, v ceske verzi, jeste mnohokrat umocneno, nez pri premiere v Nemcine, kterou jsem videl. Ale o to slo, producentum davam za ukonceni ucinkovani Toma v Cobre 11 velkou jednicku.
Po zabavnem zacatku plnym skvelymi hlaskami s perfektni a efektni bourackou prisla velmi kruta Tomova smrt. Navic v dobe lasky s Petrou. Nasledny pohreb - skutecne velmi emotivni dlouha pasaz. Nasledne se Semirovi uplne "se*e" svet... Konec prvni casti, pokracovani priste.
Jinak s dabingem jsem spokojen, je dobre, ze i po delsi pause Nova zajistila stejne dabery, na ktere jsme zvykli. Dabing Zdenka Mahdala mi sedi. Za to by si Nova taky zaslouzila jednicku, ale bo jim to dlouho trvalo, vidim na trojku Ale tady se hodnoti dil, takze jak jsem psal na zacatku, za jedna!
Jeste k tomu rozdeleni - uprimne, me to nevadi. Cely tyden budu v napeti, jak to dopadne. Libilo se mi, ze prvni cast skoncila po prichodu Semira domu, po hadce s Andreou. Chudak Semir.
|
|
|
| | |
jedla
|
|
|
Zaslal: 21.4.2008 20:51 |
|
|
|
|
Prosim, prosim, co to bylo za pisnicku na konci tohoto dilu? Uz ji hrozne dlouho hledam, ale marne.
|
|
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
|
| | |
Janča
Administrátor
|
|
Zaslal: 1.5.2008 8:42 |
|
|
|
|
Tak i když tady už jednou moje hodnocení je, ale německé verze, tak si dovolím ohodnotit ještě jednou, teď, když jsem děj 100% pochopila .
Musím říct, že s dabingem na mě tenhle díl zapůsobil mnohem více, než v němčině (asi víme, čím to je =o)). Začátek vypadal velice humorně, odlehčeně..vlastně taková pohoda u dálniční policie, ale jen do té chvíle, než zabijí Toma. A tam najednou jde vidět ten rozdíl, kdy rázem celý díl změní tvář a vzniká docela akční podívaná
Myslím, že Gedeon se do Kobry hodí, pasuje tam. Je to takový typ drsňáka, který se s ničím ne*ere =o) Určitě i v tomhle díle měl velice povedené scénky
Co se týká rozdělení. Jak říká Ali, mě to taky nevadí. Možná, je to i dobře. Já u ničeho nevydržím sedět 2 hodiny. A vlastně ani originál jsem neviděla v kuse celý, ale rozdělený. Tak to Nova aspoň za mě vyřešila a myslím, že celkem i rozumně. První část Tom + jeho smrt + Semir v háji. Druhá část je o tom, jak Semir neúnavně hledá Tomova vraha a vlastně se seznamuje se svým novým parťákem .
Eron: teď jsem nějak nepobrala, proč by tam nova měla strkat novou znělku, když se jedná o jeden díl, který je jenom rozdělený? A jak a proč by tam měla Nova připsat ten název dílu? Nějaký moc náročný, ne?
Jo, jinak díl hodnotím samozřejmě za 1 =o)))
|
|
|
| | |
|
| | |
Janča
Administrátor
|
|
Zaslal: 1.5.2008 8:56 |
|
|
|
|
Eron: ale vždyť se jedná pořád o ten samý díl, akorát ho nova rozdělila. Oficiálně Tom v tomhle díle ještě je Semirovým parťákem.
A vem si to takhle. Např. ty jsi od začátku věděl, že Chris bude novým parťákem Semira, že to není žádný gangster, vrah a bůh ví co. Ale třeba absolutní neználci Kobry, kteří se jenom podívají na díl, ale nějak moc se v tom neorientují (a nevěřil bys, kolik znám takových případů), ti neví, že Chris je policajt. A kdyby jsi jim strčil Gedeona hned do úvodní znělky, tak už prozradíš kus děje a celou pointu. A jak jsem si všimla, tak tvůrci doopravdy divákovi chtěli vnuknout aspoň ze začátku představu, že Chris je záporák
|
|
redite
|
|
Zaslal: 21.5.2008 19:05 |
|
|
|
|
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli někdo neví jak se jmenuje ta písnička jak zní když jsou Semir a Chris v obchodáku
|
|
| Dabing | |
kajusia
|
|
|
Zaslal: 12.6.2008 16:49 |
|
|
|
|
Budeš mi chybět, Tome.
Uch, skvělý díl. Hltala jsem každou minutu. Dokonale mě překvapily Chrisovy emoce, Ano, nebijte mě, já vím, když mu zabili přítele, že nebude skákat radostí.
Hartííík, velká role pro Hartíííka! *20*
Úplně jsem zírala, jak to herečka, co ztvárnila Petru, bravurně zahrála. Chudička Petra, bylo mi ji upřímně líto.
Nejúžasnější byl ale Semir.
1*
Ps. Co to má Semir za příšerný dabing ve slovenštině???
|
_________________ "Ňa ňa ňa!"
|
|
| | |
|
| | |
kajusia
|
|
|
Zaslal: 12.6.2008 18:38 |
|
|
|
|
Tak, ono to mělo šmrnc, mělo to grády a prostě.. nevím, jak to říct. Hrozně mi chyběl tenhle typ dílů, kdy sedíš s nosem přilepeným málem na skle, u pusy slinka a dychtivě očekáváš každou další vteřinu, každou další akci! samozřejmě bych si rýpla, některé momenty se mi mocka nelíbily, už šlo vidět, že přichází jiná cobří éra a jiné efekty, ale jinak... Líbilo se mi to.
Kdybych se na to dívala tu dobu, kdy to bylo aktuální, asi bych hodnotila jinak. Možná by to za tu Tomovu smrt byla trojka, možná ještě hůře, ale on si ten piloťák nezaslouží. Je dobrý. Skvělý vstup nového Semirova parťáka a přitom se tam Tom jako postava vůbec nepomíjí.
Nemysli si, Tomíškovu smrt jsem obrečela jako želva ( ) a zdrchlo mě to.
|
_________________ "Ňa ňa ňa!"
|
|
| | |
Luca591994
|
|
|
Zaslal: 1.10.2008 14:18 |
|
|
|
|
e.krejcova napsal: | Dneska jsem viděla Volejte Novu a říkali tam že budou od pondělka dávat nové díly Kobrý 11 taky jsem viděla ukázky je to opravdu moc smutné že už tam Tom nebude Semir a Tom si myslím byli víc než kolegové ale také velmi dobří přátelé a je škoda,že už tam nebude Chápu Reného ,že už asi je unavený,ale bude všem chybět i když Gedeon je sypatický viděla jsem ho v seriálu Komisař Rex kde byl fakt výborný,ale zatím je to takové nezvyklé vidět Semira vedle někoho jiného než Toma ale možná si budou ti dva rozmumět. Já jen doufám,že Semir tam zůstane a né jak jsem četla od nějakého toho sýčka který věštil,že odejde tak to by už nebyla Kobra 11 no řekněte sami jak by se vám to líbilo. Mě teda ne. |
Gedeon je v komisaři rexovi fakt dobrej, ale že zemře tom mě moc mrzí. je to skoda, ze konci, ale stejne se na dalsi dily moc tesim. ale tom se semirem tvorili suúer dvojku. rozhodne se mi libily vic nez kdyz byl semir a andreem.
|
|
|
| | |
| neee | |
|
| | |
Woxys
Administrátor
|
|
Zaslal: 15.5.2009 14:20 |
|
|
|
|
Nenávidím tenhle díl a kdybych mohla, dám mu tu pětku ještě jednou.
Řadím ho (ze zcela subjektivních důvodů) do trojice dílů, které maximálně nesnáším a kazí mi dojem z celého seriálu (hned vedle dílu, kde Semir zblbne a stane se simýrem a vedle dílu, kde andrea vrhne).
Br... stejně ho mohli nechat odejít jinak....
Mavericku, rádím ti, aby ses uklidnil s těmui vulgarismy, tady na DF se na ně zrovna moc nejede.
|
|
| Na Život a na smrt | |
|
| | |
RockySmile11
|
|
Zaslal: 15.5.2009 15:50 |
|
|
|
|
Já jsem sice moc smutná že umřel Tom (hrozně smutná ) a nevím jak si bez něj počnu, to jsem si říkala, když jsem poprvé viděla Auf leben und todd, ale teď, když jsem to dneska viděla už počtvrté, říkám si, že Tomův odchod mě zasáhl ze všech nejvíc...Toma jsem měla ze všech nejraději, ovšem ani Chris není k zahození... Tenhle díl je tak napěchovanej napětím, že jsem byla na rozpacích, jestli mám dát 1, nebo 5... A nakonec jsem dala 1, ale stále nevím, jestli jsem neměla dát pětku, zároveň kdybych nehlasovala, mrzelo by mě to...
|
|
|
| | |
Camry
|
|
Zaslal: 15.5.2009 16:27 |
|
|
|
|
Chvíli jsem uvažoval, jestli se na ten díl mám dívat, nakonec jsem se kouknul.
Neuvěřitelně emocionální a drsný příběh, na který moc nejsme zvyklí. Smrt Toma je moje nejsmutnější pasáž celého seriálu a navždy bude. Tolik lidí, co znám, Toma hned upřednostňují před Semirem. Jeho odchod mění celou Kobru 11, jak jinak.
Tvůrci si na sebe nakladli velký tlak. S neuvěřitelně negativní věcí museli skloubit perfektní příběh, akci a celkový dojem, aby to nějak vybalancovali. Povedlo se jim to perfektně. K dokonalosti nám chybí odpověď, jak Semir dokázal tak rychle najít Chrise u dolů, ale v Kobře byly vždycky zázračné objevy na místě.
Na závěr je třeba říci, že ačkoli spousta diváků se na tento díl koukla poprvé a naposledy, zachovalo to v nich dojem, který možná u žádné jiné epizody nikdy nenastane. Viděl jsem každou scénu propracovanou a z tohoto hlediska je to asi to nejlepší, co nám Kobra může nabídnout.
Bohužel šrám na duši z Tomovy smrti je tak velký, že není možno hodnotit jinak než 5.
|
|
|
| | |
Ben.672
|
|
Zaslal: 18.5.2009 14:19 |
|
|
|
|
Smutné a dojemné. Tom mi chybí, ale tak už to chodí. Za 1.
|
|
|
| | |
Aleš Vaněk
Administrátor
|
|
Zaslal: 18.5.2009 14:29 |
|
|
|
|
Dnes jsem v TV zahledl druhou cast tohoto filmu (radsi se podivam v TV, nez na DVD). Vidim, ze jsem tady jeste nenapsal svuj komentar na druhou cast.
Velmi zajimava role Chrise Richtera v tomto filmu, jeho vstup do serialu je spickovy (nejprve Tomuv vrah > komplic prekupniku > tajny agent > Semiruv novy partner). Moc se mi libi, ze se jeho minulost tajneho agenta obcas pripomine v dalsich dilech.
Tomova smrt, poprava kone, likvidace Bernda > opravdu hodne drsne akce. Libilo se mi napeti s vymazanim Chrise ze seznamu tajnych agentu, Hartmut je fakt borec!
Pripad skoncil dobre. Tomuv vrah je mrtvy a jeho tata prisel o syna > dobre mu tak. Krtek na policejnim reditelstvi byl pred ostatnimi zadrzen, Vietnamky propusteny.
Nezbytne rozlouceni s Tomem a Berndem na hrbitove a sup na dalsi pripady.
|
|
|
| | |
RC Driver
Moderátor
|
|
|
Zaslal: 18.5.2009 15:56 |
|
|
|
|
Jo, Hartmuth je týpek, bez něj by byl Chris dávnou kapůt. Nejlepší bylo, jak šéfová řekla: Ale to s tím odělením.... Vezměte s sebou Hartmutha, jinak nemáte šanci:-)
|
|
DJ Andrej
|
|
Zaslal: 21.3.2010 20:23 |
|
|
|
|
|
_________________ Jelikož jsem nedodržoval pravidla a choval jsem se jako hrubý, drzý a sprostý trouba, který jen spamoval, mám ban. Nemohu sem posílat příspěvky, ani psát SZ. Váš Gogo.
|
|
| | |
|
| | |
Maximus
|
|
Zaslal: 3.8.2010 16:15 |
|
|
|
|
Mne sa tento pilotný film veľmi páčil. Dej bol po celý čas napínavý. Mal rýchly spád s viacerými zvratmi. Bolo v ňom dostatok akcie a takisto zaujímavé Tomova smrť, Gedeon Burkhard ako Mark Jäger a partner zločincov, z ktorého sa neskôr vykľuje detektív v utajení Chris Ritter a nakoniec sa z neho stane Semirov partner. Musím povedať, že keby som vopred nevedel, že Gedeon je policajt, počas celého filmu by ma ani len nenapadlo, že on je ten dobrý.
Tomova smrť bola veľmi bolestivá. Semir a Tom bola moja jednoznačne najobľúbenejšia dvojica v Kobre. Mrzí ma, že Tom už účinkovať nebude. Ale inak paradoxne viac ma dojal prvý Tomov odchod, a to ani neumrel, iba odišiel z polície. Možno to bolo tým, že som to teraz vopred vedel a čakal som, že sa to stane.
Zároveň som sa obával som sa toho, ako Gedeon Burkhard dokáže nahradiť hercov ako René Steinke či Mark Keller. Pravdu povediac, ja som ho mal vždy zafixovaného ako Alexa Brandtnera z Komisára Rexa a nevedel som si ho predstaviť v inej úlohe. Už vôbec nie ako Semirovho partnera v Kobre 11. Ale hneď v pilotnom filme sa mi veľmi páčil a dostal ma, takže sa veľmi teším i na ostatné časti dvojice Semir - Chris.
Každopádne tento diel jeden z vôbec najlepších a jednoznačne u mňa hodnotený známkou 1*.
|
_________________ Kto seje vietor, bude žať búrku.
|
|
| | |
Hartmutt Freund z KTU
|
|
Zaslal: 17.7.2014 13:05 |
|
|
|
|
Dil byl dobrej. Ale zemrel Tom, takze za 5.
Tak Chris tu byl dobrej, ale je mi hrozně líto Toma. U smrti Chrise, Andreho nebo Inga jsem nebyl moc smutnej, ale tady jsem už brečel. Nic proti Stoltemu, ale kdyby zastřelili jeho a místo Chrise by přišel Tom a byla by zase krásná pátá série kdy je Semir i Tom nezadanej a byl tady tým: Semir, Tom, Herzberger, Bonrath, Anna a i Andrea (tady bych jí fakt všechno odpustil) tak by to byla daleko lepší podívaná než tenhle (smrt, brek, smrt, brek, smrt a vzpomínky) díl.
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
|
|
|
|