Dabing
Alarm für Cobra 11 | www.AFC11.cz
Tuto rubriku budeme postupně doplňovat
Omlouváme se za špatnou kvalitu obrázků u některých dabérů
Bohdan Tůma
Semir Gerkhan (Erdogan Atalay)
Bohdan Tůma dabuje v Kobře 11 Semira Gerkhana.
V Bombách na 92.kilometru namluvil Chálida Mašárida.

Bohdan Tůma je ženatý a má dvě dcery. Vystudoval herectví na konzervatoři. Dva roky působil v armádním souboru Víta Nejedlého. Hrál také v divadlech, např.: role v Národním divadle, Divadle na zábradlí. Dabingu se věnuje od 15 let a stihl už nadabovat spoustu seriálu a filmů, z nichž za zmínku stojí třeba Kobra 11, Star Trek nebo South Park. Také moderoval v rádiu Zlatá Praha.

Filmografie
1991 - Nebe, Peklo, Ráj (TV seriál); Tankový prapor
1994 - Vekslák aneb Staré zlaté časy
1995 - Malostranské humoresky
1997 - Hotel Anathema (TV seriál)
1998 - Pasti, pasti, pastičky
2001 - Šípková Růženka
2007 - Crash Road (TV seriál)

Více v Diskusním fóru
Michal Holán
Ben Jäger (Tom Beck)
Michal Holán se narodil v roce 1983 ve Slaném. Vystudoval hudebně dramatický obor na Státní konzervatoři v Praze a po škole se začal věnovat černému divadlu. Zahrál si v několika epizodních rolích, například v seriálech Místo v životě a Ordinace v růžové zahradě. Věnuje se dabingu, divadlu a filmu.

Michal Holán chodí s Kateřinou Langerovou, známou z reality show VyVolení.

Filmografie
Vražda na jezeře; Noční allegro
2006 - Místo v životě
2005 - Ordinace v růžové zahradě (MUDr. Vojtěch Kaňka)
2003 - Kameňák (Adámek)

Více v Diskusním fóru
Zdeněk Mahdal
Chris Ritter (Gedeon Burkhard)
Zdeněk Mahdal se narodil 10.6.1960, vystudoval slavnou čimelickou filmovou střední školu a pak herectví na JAMU. Po osmiletém angažmá v plzeňském divadle J.K.Tyla natrvalo přesídlil do Prahy, kde byl členem Divadla Jiřího Wolkra a Hudebního divadla v Karlíně.

Je herec, díky "Prima jízdě" i známý moderátor, ještě známější dabér.

Zdeněk skvěle nadaboval třeba Kevina Costnera v Pomstě, v Robinu Hoodovi, v Hřišti snů, ale stejně nejlepší byl na prvního máje v Osobním strážci! Po "namlouvání" Stevena Seagala v Aljašce v plamenech prý měl velké a udřené ruce, jako kdyby tu roli hrál sám.

Filmografie
1998 - Markétin zvěřinec (TV film); Noční allegro
1996 - Hukot
1992 - Náhrdelník (TV seriál)
1989 - Dynamit

Více v Diskusním fóru
Aleš Procházka
Tom Kranich (René Steinke)
Aleš Procházka se narodil 18.4.1963 v Praze. Po vystudování Gymnázia Jana Nerudy absolvoval divadelní fakultu FAMU. Od roku 1986 byl členem Činoherního studia Ústí nad Labem. Od roku 1988 hostoval v Činoherním klubu Praha a byl členem Městského divadla v Kolíně.

Od roku 1990 hraje v Divadle Pod Palmovkou, kde ho můžete vidět v "Nebezpečných vztazích" nebo v "Miláčkovi".

Dále daboval třeba Garyho Oldmana nebo profesora Snape v Harry Potterovi.

Filmografie
1984 - Bambinot (TV seriál)
2005 - Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2006 - Otevřený prostor

Více v Diskusním fóru
Michal Jagelka
Jan Richter (Christian Oliver)
Michal Jagelka se narodil 17.4.1977 v Praze. Jeden rok studoval střední průmyslovou školu strojní. Poté studoval pražskou konzervatoř. První divadelní role dostal v Divadle konzervatoře (DIK).

Zahrál si v muzikále Vlčí srdce, který se ale řadil se mezi tzv. "nešťastné" projekty.

Michal Jagelka v Kobře 11 nadaboval postavu Jana Richtera. Skvěle také nadaboval gestapáka Herr Flicka ze seriálu Haló, Haló. Další dabing nám předvedl třeba v seriálu Krok za krokem (postava JT Lamberta). Dále také moderoval rádio Zlatá Praha.

Filmografie
1998 - O modrém ptáčku
2000 - Sjezd abiturientů
Jakub Saic
André Fux (Mark Keller)
Jakub Saic dabuje v Kobře 11 Andrého Fuxe. Dále daboval třeba Sandersona v Zachraňte Villyho.

Jakub Saic je také herec, často hraje v pohádkách nebo v Divadle na prádle.

Filmografie
2001 - Bezejmenní
2000 - Paní Mlha
1999 - Zimní víla
1998 - Cizinci v čase
1996 - Černokněžník
1995 - O Šedivákovi
1994 - Nexus
1993 - Zpráva pro příští století
1992 - Krvavý román

Více v Diskusním fóru
Jaroslava Brousková
Anna Engelhardtová (Charlotte Schwab)
Jaroslava Brousková se narodila roku 1950 v Praze. Je manželkou herce Ladislava Potměšila.

V Kobře 11 dabuje šéfovou Annu Engelhardtovou. Dabovala také například Dolores Umbridgeovou v Harrym Potteru číslo pět.

V seriálu TV Nova Ulice hraje sociální pracovnici Alenu Houdkovou.

Filmografie
1995 - Když se slunci nedaří (TV seriál)
1989 - Útěk s Cézarem
1987 - Dobří holubi se vracejí
1986 - Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
1978 - Jen ho nechte, ať se bojí
1977 - Žena za pultem (TV seriál)
1972 - Dvě věci pro život
1971 - Ženy v ofsajdu

Více v Diskusním fóru
Jaroslav Kaňkovský
Dieter Bonrath (Gottfried Vollmer)
Jaroslav Kaňkovský dabuje v Kobře 11 postavu Dietera Bonratha. Je ale až druhý dabér Dietera, předtím ho daboval někdo jiný.

Jaroslav Kaňkovský už daboval takové filmy a seriály jako Ztraceni, Moulin Rouge, Příšerky s.r.o., Shrek 3, Karlík a továrna na čokoládu.

Filmografie
1984 - Sen noci svatojanské
1979 - Plechová kavalerie (TV seriál)
1971 - Dispečer (TV seriál)
Karel Chromík
Horst Herzberger (Dietmar Huhn)
Karel Chromík se narodil v roce 1937. V Kobře 11 dabuje Horsta Herzbergera.

Filmografie
2003 - Četnické humoresky 2 (TV seriál)
1991 - Klauni a vlastenci
1985 - Zelená léta
1984 - Kouzelníkův návrat
1984 - Sanitka (TV seriál)
1983 - Anděl s ďáblem v těle
1983 - Babičky dobíjejte přesně!
1982 - Má láska s Jakubem
1982 - Smrt talentovaného ševce
1981 - Dostih
1981 - Jako zajíci
1981 - Láska na druhý pohled
1980 - Svítalo celou noc
1980 - Temné slunce
1979 - Drsná Planina
1978 - Píseň o stromu a růži; Sólo pro starou dámu
Lucie Juřičková
Daniela Wutte (Susanna Königová)
Lucie Juřičková se narodila 25.5.1965 v Plzni.

Lucie Juřičková hraje v Divadle na Vinohradech, dabovala například novinářku Carrie ze seriálu Sex ve městě.

Filmografie
2007 - Hraběnky
2006 - Nadměrné maličkosti: Učitelky s praxí (TV film); Takový žertík (divadlo)
2002 - Jak chutná láska (TV film)
1997 - "Četnické humoresky" (TV seriál)
1985 - Dva t.č. v zel. hl. dvě veselé nekuř (TV film); Slané bombóny
1984 - Jak básníci přicházejí o iluze; Kočár pro princeznu (TV film)
Stanislava Jachnická
Andrea Schäferová (Carina Wiese) | Anja Heckendornová (Claudia Balko)
Stanislava Jachnická se narodila 18.8.1965 v Praze.

Vystudovala střední ekonomickou školu a poté šla na DAMU. Hrála v divadlech v Hradci Králové, Kladně, v pražských divadlech Rokoko a v Řeznické.

Hraje v seriálu TV Nova Ulice paní Mastnou.

Filmografie
2003 - P.F.77
1998 - Postel
1996 - Okno
1995 - FANY
Jolana Smyčková
Petra Schubertová (Martina Hill)
Jolana Smyčková se narodila 20.5.1979 v Ústí nad Labem. Je absolventka hudebně dramatického oddělení státní konzervatoře v Praze. Od roku 2002 hraje v divadle Semafor, jinak hrála třeba v divadle ABC nebo v divadle na fidlovačce.

Jolana také často dabuje, např. Petru Schubertovou v Kobře 11, Šifru mistra Leonarda nebo James Bonda - Nikdy neříkej nikdy, kde dabovala Fatimu.

Více v Diskusním fóru
Pavel Vondra
Frank Traber (Hendrik Duryn)
Pavel Vondra dabuje v Kobře 11 postavu Franka Trabera, který se Sussanou von Landitz tvoří Tým 2.

Dále daboval třeba Steva z Beverly Hills.

Hraje také v Bránickém divadle, kde hraje třeba v komedii Klíče na neděli.
Simona Vrbická
Susanna von Landitzová (Julia Stinshoff)
Simona Vrbická se narodila 29.9.1965.

V roce 1984 dostala na XIX. FFM Trutnov ocenění "Malé zlaté slunce za nejlepší dívčí herecký výkon" za roli ve filmu Poslední vlak.

Simona Vrbická dabuje ženskou polovinu z Týmu 2 - Sussanu von Landitzovou. Dále dabovala třeba Pan Magor nebo Happy Feet.

Filmografie
2005 - Žil jsem s cizinkou
1997 - Doktor Munory a jiní lidé
1992 - Náhrdelník (TV seriál)
1991 - O těch Martinových dudách
1991 - Útěk do vězení
1987 - Arabesky
1984 - Noc smaragdového měsíce
1982 - Poslední vlak
Jan Maxián
Hartmut Freund (Niels Kurvin)
Jan Maxián se narodil 16.7.1983 v Praze. Vystudoval Pražskou konzervatoř v Praze. Hraje v divadle Kalich, také v divadle Radka Brzobohatého a v divadle Pardubice.

Hrál v seriálu televize Nova Světla pasáže a hraje ve skupině Nightwork. Dabuje v Kobře 11 Hartmutta Freunda z KTU, nebo například Ellijaha Wooda z Pána Prstenů.

Více v Diskusním fóru
Otmar Brancuzský
Kai-Uwe Schröder (Markus H. Eberhard)
Otmar Brancuzský se narodil 13. 2. 1956 v Jihlavě.

Studoval grafiku a fotografii na brněnské uměleckoprůmyslové škole. Po studiích působil jako herec v několika amatérských souborech a založil divadelní spolek Bez Chibi.

Profesionálně se věnuje herectví od roku 1990, kdy přijal angažmá v Horáckém divadle v Jihlavě. Nyní je členem Divadla ABC a také ho můžeme vidět v Činoherním klubu a Divadle Skelet.

Před kamerou se objevil například ve snímcích Kolja, Lotrando a Zubejda, Báječná léta pod psa, Městečko nebo Jak básníci neztrácejí naději.
Dana Syslová
Katharina Lamprechtová (Almut Eggert)
Dana Syslová se narodila 11.11.1945 v Praze. Hned po škole nastoupila do souboru Městských divadel pražských, kde strávila celých třicet sezón. Hrála tu například v představeních Andělika a laskavec nebo Urfaust. Několik let hostovala v pražském Činoherním klubu (S vyloučením veřejnosti, Lakomec) a v Divadle V Celetné (Elektra), hrála také v Divadle Ungelt, Viola, v Mladé Boleslavi (Drobečky z perníku, Lištičky – za tuto roli byla nominována na Thálii). V současné době hostuje v Divadle Rokoko v představení Hra vášní. Její stálou scénou je Divadlo Na Jezerce, kde ji můžete vidět jako skvělou hraběnku Ilonu Czibor v komedii Kaviár nebo čočka a ve hře Lásky paní Katty.

Objevila se například ve filmech Bota jménem Melichar, Dita Saxová, Čarodějky z předměstí, Skřivánčí ticho, v seriálu Létající Čestmír. V televizi se za čtyřicet let objevila asi ve stovce inscenací. V současné době ji můžete vidět v seriálu Ordinace v růžové zahradě, točí Mezi námi zvířaty a v rozhlase má svůj pořad Život je pes. Věnuje se také dabingu, její hlas je spojený zejména s herečkou Helen Mirren (za její dabování získala Cenu Františka Filipovského), ale dabuje i Diane Keaton, Vanessu Redgrave, Susan Sarandon a jiné hvězdy a skvělé herečky.
Jaromír Meduna
Marcus Bodmer (Uwe Büschken)
Jaromír Meduna se narodil v Praze ve znamení kozoroha v roce 1953. Po absolutoriu DAMU strávil tři sezony v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, poté vystřídal příbramské a liberecké divadlo a v roce 1986 zakotvil v MDP. Po rozdělení souboru v 90. letech nejprve přešel do Divadla Komedie, po dvou letech do Rokoka a od roku 1998 patřil k jistotám Divadla ABC, kde sehrál množství komediálních i dramatických rolí (z poslední doby Veselé paničky windsorské, Ideální manžel, Jezinky bezinky, Sestup Orfeův, Na východ od ráje, Šakalí léta). Od nové sezony přešel do angažmá v Divadle Na Vinohradech. Zároveň se objevuje v Divadle Palace, v poetické vinárně Viola a ve Studiu Dva . Ve filmu a v televizi zatím hrál spíše menší role (nejvýraznější ve filmech Bizon, Posel dobrých zpráv, Proč pláčeš, břízo bílá). Jeho výraznou aktivitou je účinkování v rozhlase a především v dabingu, kde propůjčuje hlas mj. Robertovi De Niro, Anthony Hopkinsovi, Gene Hackmanovi, Johnu Malkovichovi či Liamu Neesonovi.
© 2001 - 2011 www.AFC11.cz | Powered by Aleš Vaněk & Dalibor Štys | všechna práva vyhrazena | online jsou 3 uživatelé | 0.00215 sec